skip to Main Content

Inschrijflijst en reglement 2,5 uurs race 11-6-2023

2,5 uursrace:
Een team bestaat uit 3-5 deelnemers. Een team moet minimaal één B-rijder hebben, die ook daadwerkelijk een aanzienlijk deel van de wedstrijd rijdt. Met B-rijder bedoelen wij een deelnemer die de laatste jaren niet in de top 5 van diverse wedstrijden heeft gereden. Elk team verzorgt 1 baaninzet, dit is dus één van de teamleden. Toegewezen baanpost moet altijd bezet zijn.
Als technisch reglement hanteren wij het RC Hotwheels TTxx reglement. Met dien verstande, dat er maar 2 sets banden gebruikt mag worden (banden worden gemerkt). Mocht een team een band of velg kapot rijden binnen deze 2 sets, mag deze in overleg met de organisatie worden vervangen door een gebruikte band van dezelfde ‘kwaliteit’ als de overige banden op de auto. Verder mag er maar met 1 wagen worden gereden, het chassis wordt gemerkt. Ook hier, als deze kapot gaat, mag deze in overleg met de organisatie worden vervangen, maar er mag niet een nieuwe wagen worden ingezet.
Kwalificatie gaat als volgt: elke team krijgt 3 ronden de gelegenheid een snelste ronde neer te zetten, dus het team rijdt die 3 ronden alleen op de baan! Indien er voldoende tijd is (afhankelijk van aantal deelnemende teams), zal er een 2de of 3de serie komen. De kwalificatie uitslag bepaald de startvolgorde voor de race
De wedstrijd duurt 2,5 uur. Van de teams wordt verwacht dat elke deelnemer een evenredig deel van de wedstrijd rijdt.

Update 27-5: om de wedstrijd gelijkwaardiger te maken, is er besloten dat elk team minimaal 6 pitstoppen moet maken, dus rijtijd is maximaal 25 minuten per accu. Dit om te voorkomen dat extra hoog vermogen accu’s worden gebruikt. (dit wordt achteraf gecontroleerd aan de hand van de rondetijden) Teven is besloten om 2 sets Fronti banden toe te laten. 

De winnaar is het team wat na 2,5 uur de meeste ronden in de snelste tijd heeft.

Back To Top