skip to Main Content

Op 5 juni 1998 is DMC RC Hotwheels opgericht.

Met een kleine groep enthousiastelingen zijn we begonnen met rijden op een stuk afgesloten weg op de Nico Bolkesteinlaan ( Deventer ). Op zondagen werd er met behulp van pionnen en balken een baan uitgezet. Iedereen klom op de geluidswal voor een goed overzicht van de “racebaan”.
In augustus 1998 zijn we in contact getreden met de Gemeente Deventer over een mogelijk permanente locatie. Hierop werd vanuit de Gemeente Deventer enthousiast gereageerd en werd er meegedacht over mogelijk geschikte locatie’s. Al snel kwam de Gemeente Deventer met het voorstel van een handbalveld als locatie voor het circuit. Het tweede gesprek met de Gemeente Deventer werd gelijk op de (huidige) locatie gehouden, Sportveldenlaan 1 op het sportcomplex de Zandweerd, gehouden.
Op zondag 6 september 1998 togen we met 7 man naar het handbalveld om het asfalt te testen. Ondanks het grind en het zand op de baan was de grip redelijk goed. Enthousiast over het asfalt en de locatie zijn we weer terug gegaan naar de Gemeente Deventer.
De huurovereenkomst werd opgemaakt zodat we per 1 januari 1999 konden starten met de bouw van het permanente circuit. Na alle voorbereidingen was het in maart 1999 dan zover. De bouw van het circuit begon. Waarna de rijdersstelling, wedstrijdleiding, telsysteem en de sleutelplaatsen werden gerealiseerd.
In oktober van dat jaar ( 1999 ) werd voor het eerst een wedstrijd uit het Open Nederlands Kampioenschap (NK) ( onder toezicht van de NOMAC ) op het circuit verreden.

Tegenwoordig worden er per jaar meerdere wedstrijden gehouden voor zowel het clubkampioenschap als nationale wedstrijden. Denk hierbij aan de al genoemde NK wedstrijd en de zeer populaire Tamiya cup.

 

Back To Top