skip to Main Content

1e clubwedstrijd van 2019

Zondag 31 maart was de eerste clubwedstrijd van het seizoen. Iedereen had er duidelijk zin in! Een record aantal inschrijvingen! En nog niet eens heel veel gastrijders. De baan lag er goed bij, dankzij de inzet van iedereen die de laatste weken een handje hebben geholpen. Weervoorspelling was ook goed, al bleef het wel frisjes met een stevige wind. Maar blijkbaar zijn dit de ideale omstandigheden: het ene record na het andere record werd gebroken.

Daar over 2 weken de Tamiya Cup naar ons circuit komt, leek het ons leuk om de wedstrijd aan te vullen met de truckklasse, de grootste klasse binnen de Tamiya Cup op dit moment. Aangezien we niet te veel rijders konden hebben, is hier niet te veel ruchtbaarheid aan gegeven. Op zich hadden we een leuk heatje bij elkaar, maar al snel bleek dat de Truck voor de meeste rijders niet de hoofdklasse was, waardoor het net een afvalrace werd. Van de 7 inschrijvingen, reden we in de laatste finale nog maar met z’n tweeën… Lijkt er nu niet op dat we de volgende keer de Truck weer mee laten rijden. Toch blijft de Truck leuk, voor mij in elk geval de reden om deze 14 april weer in te zetten.

Stand na de finales:

 1. Marten Schaake
 2. Terence van Gerrevink
 3. Mitchel van den Hewuvel

De TTxx klasse waren enkele gastrijders die wilden trainen voor de Tamiya Cup Hierdoor kwam er ook een vertekend beeld in rijders kwaliteiten, ze reden namelijk op de voorgeschreven Tamiya banden. Des ondanks kon Mario het tempo goed volgen en kon uiteindelijk de kwalificatie en de finale als winnaar afsluiten. Helaas moesten Mario en Peter vroeg vertrekken en was Erik ook net weg toen we de foto’s gingen maken.

Stand na de finales:

 1. Mario Takema
 2. Erik Mink
 3. Peter Vennius

De Sportklasse was dit keer zeer goed vertegenwoordigd met totaal 13 deelnemers. Hierdoor is er ook een B-Finale verreden met als winnaar Hendrik Heerema. Helaas was zijn tegenstand niet sterk genoeg en heeft hij alle finales de andere 2 deelnemers op een ronde gezet. Ook hier was de winnaar vertrokken voordat wij de foto’s konden maken.

De A-Finale was geheel andere koek! Waar Ruud in de kwalifikatie het dagrecord kon neerzetten, moest hij in de finale’s strijden om zijn plaats te behouden. Het waren Raimond, Jaimy en Terrence die aan zaten te dringen op de dagoverwinning. En zelfs in de laatste finale waren het Daan en Wouter die ook nog mee gingen strijden om de finale overwinning. Zeer spannend en leuk om te zien.

Eindstand werd uiteindelijk:

 1. Ruud Hulsegge
 2. Raimond Kieftenbeld
 3. Jaimy Hoogendoorn

De F1 werd overduidelijk gedomineerd door Bram, zowel in de kwali’s als de finales. Hampy had problemen in de kwalificaties en reed de laatste kwali en de finales met een geleende auto van Bram.

Dat was duidelijk niet zonder succes, waardoor het stuivertje wissel werd tussen hem en Martijn. Laatste ging uiteindelijk met de 2de plaats ervandoor, maar hier op de foto zie je Hampy nog verheerlijkt kijken naar de auto!

Eindstand:

 1. Bram Lagerwey
 2. Martijn van der Heijden
 3. Hampy Janssen

 

Ook de Stock was een mooie race om te zien! Waar Ben in de kwalificaties alle records verbrak en en hier een overduidelijke 1ste plaats op de grid verdiende, werd het hem in de finale moeilijk gemaakt door Onno en Martijn. Maar laten we ook Patricia niet vergeten die dit jaar de sprong heeft gemaakt vanuit de ‘laagste’ klasse naar deze snelste klasse! En dan heel netjes in het middenveld eindigen! Overigens reden alle deelnemers niet ver van de top vandaan, wat het altijd een leuke race maakt.

De eindstand is uiteindelijk geworden:

 1. Martijn van der Heijden
 2. Ben Looijen
 3. Onno Wijshake

Dat diverse winnaars niet op de foto staan, komt deels door de start om 17:10 van de Formule 1 op TV. Sommigen wilden snel naar huis om daar verder te kijken, anderen vonden de race niet interessant genoeg om te wachten tot wij de foto’s gingen maken. Wie wel zijn gebleven hebben de wedstrijd op het grote scherm kunnen volgen en genoten van een pizza, welke net na de finish werd bezorgd… En wie de beker nog niet in ontvangst heft genomen: deze staat nog voor je klaar in de wedstrijdleiding.

Al met al hebben we weer een gezellige dag gehad. Leuk gestreden en ik heb gelukkig weinig incidenten op en rond de baan gezien.

De volledige uitslag vind je terug op MyRcm

 

Back To Top