skip to Main Content

Gecontroleerde trainingen zomer 2020, alleen voor leden

Beste leden,

De afgelopen weken zijn er ondanks de crisis steeds meer mogelijkheden om leuke dingen te doen, waardoor het allemaal weer wat aangenamer wordt. Jullie kunnen al weer een tijdje trainen op de baan en sinds kort zelfs vrij toegang voor sleutelhouders. Er zijn echter nog wel beperkingen, zeker tot september: maximaal aantal leden op de baan, kantine mag niet open en er mogen geen wedstrijden worden georganiseerd.

Toch bemerken we dat er niet veel gebruik wordt gemaakt van de trainingsmogelijkheden, ook niet met alle vrijheid die we nu hebben. Dus willen we een stapje verder gaan, we gaan gecontroleerde trainingen organiseren. Het concept lijkt veel op wat wij met de Mini-Z doen: we creëren een paar  trainingsheatjes en tussendoor is de baan open om vrij te rijden. Na de eerste paar heatjes maken we een herindeling, zodat de snellere rijders in de volgende heats bij elkaar komen. Op deze manier kunnen jullie leuk tegen elkaar rijden.

Om dit mogelijk te maken, zijn er wel een paar voorwaarden en moeten we ook op de dag zelf kijken hoe het schema eruit gaat zien. Want er kunnen nog steeds maximaal 6 personen op de rijdersstelling en er moet voldoende tijd tussen de groepen zitten om veilig op en van de rijderstelling te komen. Ook willen we graag van tevoren weten wie er komen en in welke klasse je gaat rijden, dus voorinschrijven via MyRCM is zeer wenselijk. Ook om niet boven het maximaal toegestane aantal personen op de baan uit te komen. Inschrijven in meerdere klasses is toegestaan.

Het belangrijkste voor deze dagen is de fun en vrijheid. Dus geen verplichte strakke regels, maar lekker samen rijden in een gecontroleerde omgeving.

We gaan als proef 3 zondagen inplannen: 28 juni, 26 juli en 23 augustus, dit zijn precies de weekenden tussen de F1 wedstrijden door (tenminste, volgens de huidige planning) Voor september gaan we kijken wat de laatste stand van zaken is en op welke manier we mogelijk weer wedstrijden mogen organiseren.

De zondag start om 10.00 uur en gaan door tot uiterlijk 17.00 uur. Er is geen inschrijfgeld, maar ook geen bekers. Het is dus ook géén wedstrijd! Inschrijven doe je via https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId%5b1%5d=org&dId%5bO%5d=3074&pLa=nl&tType=classic

Let op: uitsluitend voor leden van RC Hotwheels, helaas geen gastrijders en ook geen publiek of aanhang!

Zien we je op deze dagen? We zouden het heel leuk vinden! De inrichting op en rond het circuit is volledig corona-proof, zoals opgesteld in de richtlijnen van de veiligheidsregio en getoetst door de vertegenwoordigers van de gemeente. Dus naast het plezier kunnen wij ook de maximale veiligheid bieden!

Back To Top