Nieuws archief
inhaalwedstrijd PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag, 09 augustus 2014 14:35

De laatste wedstrijd van het seizoen 2014 is verreden. 

De baan was in de ochtend nog erg nat. En daardoor was de start van de eerste kwalificatie ronde met een uur opgeschoven.

Mede dankzij de inzet van een aantal leden die de baan droog hebben gemaakt kon de eerste kwalificatie rond 11 uur van start. 

Door de zon droogde de baan verder op maar er waren toch nog een paar verradelijke gladde plekken op de baan. Dat was vooral voor de eerste twee heats van de TTxx klasse een uitdaging. 

Daarna droogde de baan snel verder op. De rest van de dag is het droog gebleven ondanks dat een paar regen wolken hun best deden om toch nog de race in de war te sturen.

 

de uitslagen van deze wedstrijd zijn hier nog eens na te lezen.

Ook de eindstand van het clubkampioenschap is bij gewerkt en is hier te vinden.

 

 
5 uurs race 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 08 augustus 2014 09:01
  
Op zondag 24 augustus is op het circuit van Rchotwheels de 5 uurs race van 2014 verreden. 
 
Deze race werd verreden met het Tamiya TTxx chassis (zowel de TT-01 als de TT02 mochten gebruikt worden). Om 8 uur ging de baan open en de zon scheen al lekker. Al bleef de temperatuur nog wel wat aan de lage kant. De eerste deelnemers waren er ondertussen al. Men begon al snel met het opbouwen van hun sleutelplek voor die dag. Accu's werden klaar gemaakt. Banden gemonteerd. En al snel reden de eerste auto's hun oefen rondjes. Een aantal teams had de zaterdag ervoor ook al gereden om hun TT zo goed mogelijk af te stellen voor de race. 
 
Nadat de handout motoren waren uitgedeeld mocht er niet meer gereden worden. Er volgde een korte rijders briefing en om 10:15 begon de kwalificatie. 
Bij deze kwalifictie mocht men 30 minuten rijden. En de 3 snelste aansluitende ronden waren bepalend voor de startplek van het team.  Team Nuts behaalde de pole position voor deze race gevolgd door team The Daltons op 2 en team RAMM! op plek 3. 
Om 11:00 uur volgde de start van de 5-uurs race. Het was nog steeds lekker weer. De zon scheen volop en de temperatuur begon langzaam op te lopen. 
De start verliep soepel en team The Daltons namen meteen de kop. De snelheid zat er al meteen goed in. The Daltons reden al snel ronde tijden in de 18 seconde. Ook het tweede team (team RAMM!) reed al snel in de 18 seconde. De overige teams reden ronde tijden laag in de 19 seconde. Dit gaf al aan dat het niveau hoog lag tijdens deze race. 
Na een tijdje had men zijn plekje op de baan gevonden en team The daltons liep langzaam maar zeker weg van de rest. De afstand tussen plek 2 (RAMM) en plek 3 (NUTS) bleef echter lange tijd gelijk. Dit zou dus nog wel eens een spannende strijd kunnen worden. 
Helaas was het weer hier de spelbreker. Na een zeer zonnige start kwamen er steeds meer donkere wolken boven de baan. Dat het ging regenen was duidelijk. De vraag was alleen wanneer en hoeveel. De teams hielden dan ook goed buienradar in de gaten. Er werd zelfs onweer voorspeld. 
Onweer kwam er gelukkig niet, maar die regen wel. Op een gegeven moment begon het flink te regenen en te waaien. Maar de teams reden door. De meeste teams hadden hier al rekening mee gehouden en hun auto waterdicht gemaakt. Team Green mean machine echter niet. Het team reed echter wel door in de regen maar het onvermijdelijke gebeurde. De auto stopte ermee. De regelaar had een slokje water te veel gekregen. De auto verdween naar de sleutelruimte en even leek de wedstrijd voor dit team over te zijn. Maar men heeft de regelaar weer droog gekregen en men kwam weer op de baan. Met een redelijke achterstand natuurlijk. De ergste regen was toen al over maar de baan was nog erg nat. Dit zorgde voor de nodige glijpartijen. Team the daltons had daar wat minder last van aangezien zij regenbanden hadden gemonteerd. Een zeer goede zet aangezien ze dit ruim een seconde per ronde scheelde. 
Na een tijdje begon de baan toch op te drogen (wat het er niet makkelijker op maakte met droge en natte gedeelten op de baan). Op dat moment had ook team It giet oan! problemen met het water. Bij dit team was de ontvanger de boosdoener. Door snel sleutel werk van Martijn van der Heijden kon ook dit team weer door rijden. Martijn reed voor een ander team (RAMM). Dit gaf ook meteen de sfeer deze dag aan. Deze was erg goed en gezellig.
Helaas kreeg team RAMM snel daarna zelf pech. De stuurservo was kapot. Dus Martijn kon weer aan het sleutelen. De servo werd vervangen en men kwam weer terug in de race. Jammer genoeg wel met een grote achterstand. Ze kwamen terug op plek 4. Deze achterstand konden ze niet meer goed maken. En ze zijn dan ook geeindigt op plek 4. 
Op plek 1 eindigde team The Daltons. zij reden een geweldige race en hebben de leiding vanaf het begin vast gehouden. Team nuts eindigde op plek 2. Op 3 team Green mean machine en op plek 5 it giet Oan!
 
 
 
 
 
 
.
alt
 
 
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
  
 
De volledige uitslag is hier te vinden.
 
 
 
 
Meer foto's zijn te vinden in de foto gallerij.
 
Uitslag 3e clubwedstrijd 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 10 juni 2014 19:39

Op zondag 22 juni heeft de 3e clubwedstrijd van 2014 paats gevonden. Wederom met een goed gevuld startveld.

Er waren 33 inschrijvingen verdeeld over de 4 klassen. Met de TTxx klasse (weer) als koploper met 11 inschrijvingen.

De dag begon wat fris maar gedurende de dag kreeg de zon steeds meer de ruimte. 

Tijdens de middagpauze kregen de rijders een uitgebreide lunch aangeboden van de kantine dames. Bedankt dames. 

alt

 

De finales werden dan ook begonnen met goed gevulde buiken.

 

Meerdere foto's van deze dag zijn te vinden in de fotogallerij.

De tussenstand in het clubkampioenschap is hier te vinden .

En de uitslagen van deze 3e clubrace staan hier.

Ook zijn er weer twee baanrecords gesneuveld. Dit keer in de Formule 1 klasse (Angelo prins : 16.103) en M-chassis klasse (Hampy Janssen : 20.120)

 

De volgende clubrace is op zondag 20 juli. (het inschrijfformulier staat alweer online)

 

 

 

 
Uitslag 2e clubwedstrijd 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 26 mei 2014 15:41

Op Zondag 25 Mei is de tweede clubwedstrijd van dit seizoen gereden. Ditmaal wel met mooi weer. En ook met een hoge opkomst. 

Er hadden 35 deelnemers ingeschreven. Alle klasses waren goed gevuld met als topper de formule 1 met 12 deelnemers.

In alle klasse werden mooie wedstijden gereden, echter viel er een strijd op de baan op. In de tweede finale van de Stock klasse hebben Bram lagerwey en Martijn van der Heijden mekaar 7 minuten lang het vuur aan de schenen gelegd om vervolgends met een verschil van 0,5 seconde te finishen.

Ook waren er deze wedstrijd een aantal nieuwkomers die het voortreffelijk hebben gedaan.

 

de uitslagen van deze clubwedstrijd zijn hier nog eens na te lezen.

De tussenstand in het clubkampioenschap is hier terug te vinden.

En in de foto gallerij staan een aantal foto's van deze zonnige dag.

 

De volgende clubwedstrijd is op 22 Juni.

 

 

 

 
NK 2014 1:10 elektro Ronde 1 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 23 maart 2014 19:56

De eerste ronde van het NK electro 1/10 is inmiddels gereden. 

De weersverwachting voor de zondag was niet echt iets om blij van te worden. In tegenstelling tot de Zaterdag ervoor. 

Op de zaterdag scheen een lekker zonnetje en menig rijder reed er zijn trainings rondje.

Helaas zoals gezegd op zondag dus niet. De dag begon droog maar met dikke wolken. En vlak voor het begin van de eerste kwalificatie heat begon het te spetteren. 

Dat spetteren ging al snel over in echt regenen. En het werd die dag niet meer droog.

Een aantal rijders hield het toen voor gezien. Echter waren er ook een aantal rijders die hun auto's prepareerden voor een regen rit.

Zelfs toen er grote plassen op de baan stonden reden deze mensen nog rond. Met name bij de Formule 1 was dat een mooi gezicht. Door de open wielen hing er een mooie spray achter de auto's aan.

De ronde tijden gingen natuurlijk wel omlaag. En het aantal auto's wat af en toe een spin maakte ging omhoog. Desondanks werd er weinig schade gereden.

De tweede ronde van het NK electro 1/10 zal plaats vinden bij HFCC Den Haag op 1 Juni.

Hopelijk hebben de rijders dan beter weer.

 

De uitslagen van deze eerste ronden zijn te vinden op deze pagina.

En er zijn ook nog wat foto's gemaakt en deze staan in de foto gallerij

 

 

 
« StartVorige1234567VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Buienradar

Sponsors