Wedstrijdleiding PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag, 07 april 2010 22:01

Na lange tijd gebruik gemaakt te hebben van eigen geschreven software of gratis beschikbare software (LapsFree) heeft RC Hotwheels in 2010 besloten om over te stappen naar de telsoftware van Race Control Management (RCM).

Dit softwarepakket heeft veel meer mogelijkheden dan de eerder gebruikte pakketten. Heel veel kan je online terugvinden, de inschrijvingen worden online gedaan en de mogelijkheid is er nu om live de wedstrijd vanuit je luie stoel mee te kijken op internet door middel van live streaming (mits er een internet verbinding aanwezig is op het circuit). Alle uitslagen van de verreden wedstrijden zijn ook terug te vinden op internet, en voorafgaand aan de wedstrijd (meestal de vrijdagavond of de zaterdag) kan je online al het tijdschema en de indeling vinden.

Met dit programma en de hardware van Mylaps (voorheen AMB) zijn de wedstrijden volledig geautomatiseerd. Elke auto heeft een Personal Transponder in de auto. Wanneer deze over de tellus gaat vangt de decoder (die aan de tellus is verbonden) een signaal op welke dit doorgeeft naar het programma.

We hopen door middel van deze software de wedstrijdleiding wat te ontzien omdat heel veel geautomatiseerd is. Interesse naar het programma of een wedstrijd? Kom gewoon een keer langs tijdens een wedstrijd, dan kan je het zien!

 

RC-Timing

 

Buienradar

Sponsors